Sjukgymnast på Kungsholmen

Har du råkat ut för en skada och behöver rehab eller behöver du uppsöka en sjukgymnast på Kungsholmen av andra orsaker? Letar du efter en sjukgymnast på Sankt Eriksgatan eller kanske en klinik nära Hantverkargatan? Då har du hittat rätt, vi hjälper dig med att hitta information om kliniker och vad som är bra att tänka på innan du bokar tid för en behandling. Kom igång med din rehabilitering redan idag och återfå din rörelseförmåga och styrka!

en kille och tjej som tränar på kungsholmen

När ska man söka behandling hos en Sjukgymnast?

Det är helt individuellt och upp till en själv när det är bäst att söka vård hos en sjukgymnast. Framförallt är det är viktigt att du lyssnar på din kropp och är ärlig mot dig själv. Beroende på vad du har råkat ut för kan det vara viktigt att ta tag i din rehabilitering på en gång. Har du till exempel genomgått en knäoperation är viktigt att du söker vård hos en sjukgymnast direkt för att ditt knä ska återfå sin styrka och rörelseförmåga. Du kan alltid söka konsultation hos en sjukgymnast på Kungsholmen för att få en bättre uppfattning om hur du bör gå tillväga. Du kan också bli rekommenderad att söka behandling av din läkare ifall du har besökt vårdcentralen för något besvär. Ifall du vill spara tid kan du vända dig direkt till en sjukgymnast utan att behöva gå igenom din husläkare.

Du kan också vända dig till en sjukgymnast om du har råkat ut för idrottsrelaterade skador. Detta kan vara viktigt för dig som är aktiv inom idrott på elitnivå eller för dig som motionerar regelbundet. Att söka rehab direkt vid en skada ger dig bäst förutsättningar att komma tillbaka snabbt, men det finns också mindre skador som läker av sig själv genom att bara vila och låta kroppen återhämta sig. Det är därför svårt att ge ett enkelt svar på när du ska söka vård utan det är helt upp till var och en.

Gäller frikort hos sjukgymnaster på Kungsholmen?

Det är stor prisskillnad på sjukgymnaster på Kungsholmen som är privata och landstingsbundna. Hos privata kliniker som inte är landstingsbundna gäller inte frikort och du behöver därför betala fullt pris för dina behandlingstillfällen. Men det finns sjukgymnaster på Kungsholmen som är landstingsbundna och hos dessa kliniker betalar du 200 kronor per behandling och här gäller även högkostnadsskyddet ifall du uppnått max beloppet. Att vända sig till en klinik där frikort gäller gynnar dig ekonomiskt ifall det är en viktig faktor i ditt val av en sjukgymnast. Det finns inget som säger att det ena alternativet skulle vara bättre än den andra. Klinikernas kvalitét avgörs inte av ifall de är landstingsbundna eller inte utan det kan variera beroende på erfarenhet och hur de uppfattar din situation.

Hitta sjukgymnast på Kungsholmen

Det finns sjukgymnaster på Kungsholmen lite här och var. Det är väldigt lätt att röra sig på Kungsholmen med tanke på alla kommunikationsmöjligheter som finns i stadsdelen. Därför kan du lugnt välja den klinik som passar dig bäst efter dina preferenser, att åka till kliniken blir med andra ord inget större hinder. Du har gått om tunnelbanestationer samt busshållplatser på Kungsholmen som du kan planera din resa efter för att nå din sjukgymnastklinik. Du hittar givetvis sjukgymnaster på stora och välkända gator som St Eriksgatan, Scheelegatan och Hantverkargatan men även på mindre gator. Det är givetvis bekvämt att besöka en sjukgymnast nära jobbet eller ens bostad men inte alltid nödvändigt som sagt. Det finns uppskattningsvis cirka 30 kliniker utspridda på Kungsholmen. För dig som letar efter en sjukgymnast i Stockholm kan Kungsholmen vara ett attraktivt val ifall du har vägarna förbi här från och till jobbet. 

Några enkla tips för dig som söker en sjukgymnast

Det kan vara svårt att veta vad som är bra att tänka på innan man hittar och bokar tid hos en sjukgymnast på Kungsholmen. Här är några handfasta tips för dig som letar efter en sjukgymnast:

  • Tänk på hur din ekonomi ser ut och planera för de behandlingar du behöver så att du inte får det tufft ekonomiskt. Kanske är det fördelaktigt att besöka en sjukgymnast på Kungsholmen som är ansluten till landstinget. 
  • Besök gärna sjukgymnasten för att få en uppfattning om kliniken och den sjukgymnast som ska behandla dig innan du bokar tid för en konsultation.
  • Försök avgöra om din skada är akut eller om du tror det är något som kan läka genom att vila. Ofta har man lite små känningar från träning ifall man överansträngt sig under något pass.
  • Välj klinik efter specialistområde, har du till exempel råkat ut för en idrottsskada så kan en sjukgymnast som är specialiserad på idrottsrelaterade skador hjälpa dig.

Detta är några tips som kan hjälpa dig på vägen för att hitta och välja en klinik som passar dig. Använd gärna vår kartfunktion för att leta rätt på en sjukgymnast som du sedan kan kontakta över telefon eller online.

På webbplatsen

Kontakta oss

© Copyright 2020 Sjukgymnaststockholm.se